Hlavní obsah

Jaderské moře vyplavilo tělo pohřešovaného Čecha

Novinky, ČTK, Vecernji list

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZÁHŘEB

V zálivu u chorvatského ostrova Pag v Jaderském moři bylo v úterý nalezeno tělo utopeného muže. Tamní úřady předpokládají, že jde o českého občana pohřešovaného od minulého týdne. Zprávu potvrdila ČTK česká konzulka ve Splitu Veronika Honcová. Pokud se vše potvrdí, stane se muž v Chorvatsku patnáctou obětí z ČR letošní letní sezóny.

Článek

Mrtvého nalezl náhodný chodec, jenž ihned zavolal policii. Tělo utopeného muže bylo převezeno do Zadaru na pitvu. Identifikace nebyla ještě ukončena. Honcová ale potvrdila, že se s nejvyšší pravděpodobností jedná o pohřešovaného Čecha.

Český turista zmizel 4. srpna v severní Dalmácii u Karlobagu. Silný vítr, který provázel bouři, odnesl gumový člun s mužem od břehu do otevřeného moře. Do pátrání byli nasazeni vrtulníky i potápěči. Ti ale objevili pouze člun.

Další český občan je v Chorvatsku stále pohřešován. Tamní ministerstvo vnitra v pondělí vyzvalo cestovní kanceláře a lidi, kteří pronajímají Čechům pokoje, aby občany ČR podrobně instruovali o možných nebezpečích. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám