Hlavní obsah

Pracovníci OSN unesení v pásmu Gazy jsou na svobodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GAZA

Tři pracovníci OSN, které v pondělí v jižní části pásma Gazy unesli neznámí ozbrojenci, jsou opět na svobodě. Palestinským bezpečnostním silám se je podařilo po přestřelce s únosci osvobodit. Oznámily to palestinské oficiální zdroje. Původní informace hovořily pouze o dvou unesených.

Článek

Jednotka palestinských bezpečnostních sil obklíčila dům v Chán Júnisu, do něhož se únosci se svými rukojmími uchýlili. "Pracovníci OSN byli osvobozeni, avšak únoscům se podařilo uniknout a v současnosti jsou pronásledováni," uvedl nejmenovaný bezpečnostní zdroj.

Trojice pracovníků OSN se pohybovala ve vozidle uprostřed Chán Júnisu, když byli přepadeni maskovanými ozbrojenci. Palestinec, Švéd a Britka jsou zaměstnanci agentury OSN pro pomoc palestinským uprchlíkům na Blízkém východě.

Podle palestinských zdrojů byl únos patrně spojen s nedělním zatčením spolupracovníka šéfa Fatahu Farúka Kaddúmího a velitele Brigád mučedníků od Al-Aksá Sulajmána Fará. Muže zadržely palestinské bezpečnostní síly v Gaze. Kaddúmí před několika dny podle AFP oznámil vznik "lidové armády".

Na konci července byli v Gaze uneseni jiní dva pracovníci OSN, Australanka a Palestinec. Po několika hodinách byli propuštěni na svobodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám