Hlavní obsah

Pád letadla u Sicílie nepřežilo 14 osob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Pád letadla s 35 cestujícími a čtyřmi členy posádky přežilo nejméně 24 lidí. Naopak italské úřady potvrdily smrt 14 osob, jeden člověk se stále pohřešuje. Stroj tuniské letecké společnosti TunisAir dopadl v sobotu odpoledne do moře nedaleko Sicílie. Těsně před incidentem hlásil technické potíže.

Článek

Italská tisková agentura ANSA uvádí, že nehodu nepřežilo pět lidí. Podle ní se většině z 39 osob podařilo včas dostat z letadla.

Přežila většina

Stroj ATR 42 směřoval z italského města Bari na tuniský ostrov Džerba. Pokusil se o nouzové přistání zhruba 25 kilometrů od Palerma.  

Podle záchranářů, kteří vyjeli okamžitě na místo, se 24 lidí zachránilo. Byli převezení do nemocnice v Palermu. Šest z nich je ve velmi vážném stavu.

Naopak 11 osobám už nedokázali lékaři pomoci. Většinu z 35 pasažérů tvořili turisté, kteří směřovali do Tunisu na dovolenou. Na palubě byli také čtyři členové posádky.

Obtížné letiště

Letadlo těsně před pádem do vody - kolem 15:20 SELČ - žádalo řídící věž na letišti v Palermu o přistání. Podle zpráv italských médiích hlásil kapitán poruchu motoru. Na přistávací plochu však už nedokázal stroj dovést.

Zpravodaj CNN Alessio Vinci v této souvislosti upozornil, že letiště v Palermu je mezi piloty vyhlášené svou obtížností.

Anketa

Všímáte si v letadle nouzových východů?
Ano
55,3 %
Ne
10,3 %
Nelétám
34,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 622 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám