Hlavní obsah

Na Slovensku se objevili první účastníci z CzechTeku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA

Česko-slovenskými hranicemi projelo v uplynulých dnech několik automobilů s pravděpodobnými účastníky rozehnané akce CzechTek. Právu to ve čtvrtek potvrdil mluvčí slovenské policie Martin Korch s tím, že se jednalo většinou o francouzské občany.

Článek

"Na hranicích jsou zvýšené kontroly, ale neměli jsme důvod tyto lidi na Slovensko nepustit. Akce typu CzechTek nebo SlovTek většinou nemají žádné oficiální organizátory a není ani jasné, kde přesně se příznivci techno hudby na Slovensku sejdou. Účastníci akce se o místě a času konání vzájemně informují formou SMS zpráv či na internetu," dodal Korch.

Na otázku, jak bude slovenská policie reagovat na pořádání akce SlovTek mluvčí uvedl: "Záleží to od toho, jak se situace vyvine. My bude pohyb účastníků akce monitorovat a pokud zjistíme, že nastal protiprávní stav, tak budeme situaci řešit."

O víkendu ohlášené dvě akce

O víkendu se na Slovensku uskuteční několik tanečních akcí. Policie podle Korcha ví o sobotní ohlášené party příznivců elektronické taneční hudby s názvem Leháro FM u Trnavy; BeeFree je ohlášena na sobotu v areálu Zlaté Piesky u Bratislavy. Akce jsou legální.

Jak televizi TA3 potvrdil organizátor Lehára FM Ján Alchus očekává se asi 2500 návštěvníků. "Nepředpokládáme žádné problémy, akce je řádně ohlášena. Leháro FM bude mít vlastní bezpečnostní službu a spolupracujeme také s policií. Vydáváme vstupenky a máme daný areál," uvedl Alchus. Nevyloučil ani, že na jejich party se objeví také účastníci CzechTeku.

"My máme jasně určená pravidla, která musí účastníci akce dodržovat. Jsou zveřejněna na naší internetové stránce a budeme je rozdávat také u vstupu do areálu. Věřím, že vše dopadne dobře," dodal Alchus.

Před rokem slovenská policie rozpustila nepovolenou akci SlovTek na louce u západoslovenské obce Borský Mikuláš. Po výzvě policie se její účastníci rozešli. Nikdo nebyl zraněn. Část účastníků se neúspěšně pokusila opětovně setkat u města Senica. SlovTek se konal týden po akci CzechTek.

Reklama

Související témata:

Související články

Slovensko zpřísnilo kontroly kvůli CzechTeku

Slovensko v obavě z přesunu účastníků technoparty CzechTek na své území od pondělí zpřísnilo kontroly na hranicích. Mluvčí tamní policie Martin Korch...

CzechTek 2005

Dvanáctý ročník technoparty CzechTek se proměnil v šarvátku s policejními těžkooděnci. Na domácí politické scéně vyvolal policejní zásah vlnu nevole a zesílily...

Výběr článků

Načítám