Hlavní obsah

Žena podezřelá z vraždy 9 novorozeňat je těhotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANKFURT NAD ODROU

Devětatřicetiletá žena z německého města Brieskow-Finkenheerd podezřelá z vraždy devíti svých dětí je znovu těhotná. Novorozence podle policie usmrtila v letech 1988 až 2004. K činu se v úterý přiznala s tím, že není schopná určit celkový počet zabitých potomků.

Článek

Tělíčko prvního novorozence nalezl o víkendu dělník najatý na úklid garáže. "Když kdosi uklízel odpadky, našel lidské kosti v akváriu," popsal dnes objev státní prokurátor Ulrich Scherding. Vzhledem k vyšetřování případu ale odmítl uvést další podrobnosti k objevení pozůstatků.

Policie během následné domovní prohlídky vypátrala celkem devět kostřiček. Byly ukryté v květináčích rozmístěných v různých částech domu a jeho okolí.

Vyšetřovatelé se obávají, že počet obětí údajné krkavčí matky může být ještě vyšší. I dnes proto specialisté prohledávali její obydlí v Brieskow-Finkenheerdu u polských hranic, kde v 80. a 90. letech žila.

Sousedi: byla to dobrá máma

Obviněná se později přestěhovala na předměstí Frankfurtu nad Odrou. Sousedi ji popisují jako tichou a přátelskou ženu a vzornou matku. Údajná pachatelka se totiž stará o čtyři děti.

Zatím přiznala zabití blíže neurčeného počtu potomků, které usmrtila ihned, co přišli na svět. Přiznala ale zároveň, že není schopná vůbec určit, kolikrát rodila.

Pozůstatky novorozenců nyní zkoumají policejní specialisté, jež určí, zda všechny děti porodila skutečně podezřelá a zda je jejich otcem muž, s nímž žila v posledních 20 letech.

"Čelíme kriminálnímu případu, jehož rozsah nemá obdoby v dějinách federální republiky," konstatoval braniborský ministr vnitra Joerg Schoenbohm. "Musíme se ptát sami sebe, jak je možné, že tento neuvěřitelný zločin zůstal tak dlouho skrytý," doplnil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám