Hlavní obsah

Policie zatkla pravděpodobné vrahy dvou malých dětí

Novinky, Jan Horák, DPA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CÁCHY/SOLOTHURN

Těsně za německo-švýcarskými hranicemi byli ve čtvrtek policií zadrženi dva pravděpodobní pachatelé vraždy dětí Toma a Sonji z německého Eschweileru. Oznámil to mluvčí policie v Cáchách. Podle agenturních zpráv byli vrazi zatčeni na základě upozornění jednoho motoristy, který si všimli jejich hledaného automobilu.

Článek

Mluvčí švýcarského kantonu Solothurn oznámil, že podezřelí jsou nyní vyslýcháni. Při zatčení prý pachatelé nekladli žádný odpor. Byli na cestě do Basileje a není vyloučené, že směřovali do Francie.

Spolkový kriminální úřad vyčlenil na pátrání po zatykačem stíhaných podezřelých své nejlepší specialisty. Za pravděpodobné vrahy byli označeni 28letý Markus Wirtz a 33letý Markuse Lewendel.

Policie šetří sexuální motiv vraždy

Jedenáctiletý Tom a devítiletá Sonja se před čtrnácti dny nevrátili domů. Tom byl o den později nalezen zardoušen na jednom lesním parkovišti asi 15 kilometrů od domova. O několik dnů později nalezl náhodný kolemjdoucí i jeho sestru na lesní cestě asi 100 kilometrů od domova.

Policie nevylučuje, že vražda dětí mohla mít sexuální motiv. Odborníci porovnali stopy DNA a otisky prstů obou podezřelých se stopami zanechanými na místě vražd a došli k názoru, že skutečně jde o jimi vytipované pachatelé. Oba muži pocházejí z Eschweileru v Severním Porýní-Vestfáslku, ze stejného města jako jejich oběti.

Policejní experti připravili rozsáhlý test DNA pro 2000 mužů, ten ale dnes odvolali.

Reklama

Výběr článků

Načítám