Hlavní obsah

Srážka vlaků uzavřela trasu Varšava Baltické moře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA

Srážka vlaků ve Varšavě si v pondělí ráno vyžádala nejméně deset zraněných. Výluka na trati mezi polskou metropolí a Baltickým mořem bude trvat několik hodin. Informace přinesla tamní televize TVN 24.

Článek

Podle prvních zpráv narazil před osmou hodinou ranní osobní vlak do zrychleného vlaku Intercity, který stál před světelnou signalizací.

Příčiny nehody mezi stanicemi Warszawa Centralna - Warszawa Wschodnia, při níž byly velmi vážně poškozeny tři vagóny, nejsou zatím známy.

Na místo neštěstí vyjeli záchranáři. Ti přímo na místě pomohli zhruba desítce zraněných lidí. K ošetření do nemocnice však převezli jen několik z nich; podle prvních zpráv není nikdo v ohrožení života.

Internetová verze deníku Rzecz Pospolita uvádí, že zraněných je od sedmi do desíti. Francouzská tisková agentura AFP s odvoláním na mluvčí železniční společnosti PKP Intercity Annu Rosiekovou tvrdí, že zraněných je 38 lidí.

Kvůli nehodě byla na několik hodin přerušena doprava mezi Varšavou a Baltickým mořem. Výluka potrvá podle prvních odhadů jen několik hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám