Hlavní obsah

Při požáru lesa ve Španělsku zemřelo 11 hasičů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID

Jedenáct hasičů zahynulo při hašení požáru, který doposud zničil na 6000 hektarů lesního porostu severovýchodně od Madridu. Živel si vynutil si evakuaci obyvatel vesnic v suchem postiženém Španělsku.

Článek

Oběti se dostaly do smrtící pasti. Podle některých informací plameny obklopily čtrnáct dobrovolných a profesionálních hasičů. Jedenáct z nich zemřelo. O osudu zbylých tří zatím nejsou žádné informace. 

Požár vypukl v sobotu odpoledne v přírodním parku Cueva de los Casares ve středošpanělské provincii Guadalajara a ani v neděli se jej nepodařilo dostat pod kontrolu, sdělil policejní mluvčí Maximilian Rodríguez. Plameny se podle něj rozšířily z ohniště, na němž se rožnilo maso, které nebylo řádně uhašeno.

Požár podle Rodrígueze dosud sežehl 6000 hektarů borovicového porostu. Ohnivý kohout zuří na dvou frontách, rozdmýcháván větrem a letními teplotami pohybujícími se kolem 40 stupňů Celsia.

Do boje se živlem se zapojilo 150 hasičů se speciální technikou. Ze vzduchu jim pomáhala helikoptéra.

Na 400 obyvatel ze čtyř tamních vesnic muselo být evakuováno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám