Hlavní obsah

V Berlíně skončilo drama uneseného autobusu

Novinky, Jan Horák, DPA, ČTK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Po čtyřech hodinách v Berlíně skončilo drama, kdy únosce linkového autobusu zadržoval dvě ženy. Útočníka dopadla policie a odvedla s pouty na rukou. Rukojmí, dvě ženy, prý nebyly zraněny. Utrpěly však při zásahu šok a byly odvezeny do nemocnice. Celá akce trvala jen několik minut.

Článek

Akci podniklo zvláštní komando, které bylo předtím ukryto za autobusem. K autobusu pak předjelo několik sanitek. Únosce je podle záchranářů zraněn. Potvrdila se tak předchozí zpráva, podle níž se sám postřelil do nohy. Rozhlasové stanici Berliner Rundfunk o tom telefonem informovala policistka, která byla jednou ze dvou rukojmích držených v autobuse.

Únosce požadoval vrtulník, jímž by mohl uprchnout z Berlína. Před tím pachatel nechal autobus jezdit křížem křížem po městě a cestou propustil většinu rukojmí. Nakonec se podařil útěk i řidiči autobusu.

Ozbrojený pachatel přepadl linkový autobus dnes dopoledne v Berlíně a vzal dvě desítky jeho cestujících jako rukojmí. Policie ihned upozornila, že je ozbrojen střelnou zbraní a vyzvala ostatní řidiče i chodce, aby se k autobusu nepřibližovali.

Předcházela bankovní loupež

K incidentu došlo v obchodní čtvrti Steglitz na jihozápadě města. Dva maskovaní muži vrazili podle očitých svědků do pobočky peněžního ústavu Commerzbank a chtěli peníze. Zatím není jasné, zda je dostali. Pak unesli autobus, se kterým křižovali ulicemi a přesunuli se do sousední čtvrti Schöneberg. Tam vozidlu zatarasily cestu podle některých svědků policejní vozy a obklíčily ho. Berlínský rozhlas hovořil také o střelbě, kterou ale policie zatím nepotvrdila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám