Hlavní obsah

Soud v SRN řeší další případ kanibalismu se sexuálním motivem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Berlínský soud začal v úterý projednávat novou kauzu údajného kanibalismu. Obviněný jednačtyřicetiletý muž usmrtil profesora hudby. Některé jeho orgány poté uložil do ledničky a část z nich snědl. Pachatel se s obětí seznámil na internetu. Vraždě předcházely sadomasochistické hrátky, na nichž se prý oba předem dohodli.

Článek

Policie nalezla ostatky mrtvého učitele hry na klavír v jeho bytě v berlínské čtvrti Neukoelln vloni v říjnu. Pachatel - nezaměstnaný malíř pokojů - se k činu za několik dní přiznal. Třiatřicetiletou oběť údajně usmrtil šroubovákem.

Policie následně nalezla v pachatelově bytě trup oběti a odříznuté ruce a nohy. [celá zpráva] Ledviny, játra a plíce měl uloženy v ledničce. Části těla údajně dával i svým kočkám.

Muži se seznámili na internetových stránkách určených pro homosexuály. Německé sdělovací prostředky tvrdí, že vraždě předcházel sadomasochistický sex.

Podle posudku soudního psychiatra je pachatel posedlý řeznickými praktikami při homosexuálním styku. Advokát obžalovaného prohlásil, že jeho klient je připraven se přiznat a že pociťuje hluboké zahanbení.

Případ vykazuje četné podobnosti s případem takzvaného kanibala z Rotenburgu Armina Meiwese, který v roce 2001 rozřezal a částečně snědl berlínského inženýra, s nímž se seznámil přes internet.

Meiwes byl loni odsouzen k osmi a půl letům vězení. Nejvyšší soud ale rozsudek letos v dubnu zrušil a nařídil nový proces. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Kanibal rozsudek vyslechl s úsměvem

Německý kanibal Armin Meiwes (42) byl včera šestým senátem Zemského soudu v Kasselu poslán na osm a půl let do vězení za to, že v noci na 10. března 2001...

Výběr článků

Načítám