Hlavní obsah

Na předměstí Lyonu zabíjel útočník s nožem

Aktualizováno

Nejméně jeden člověk zemřel a další jsou zraněni po útoku nožem, k němuž došlo v sobotu odpoledne na předměstí Lyonu ve Francii. Informuje o tom agentura AFP. Muže se podařilo zadržet. Úřady původně informovaly o druhém útočníkovi na útěku, policie ale později existenci druhého pachatele nepotvrdila. Motiv činu není jasný, uvedla agentura AFP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Útok nožem ve FranciiVideo: Reuters

 
Článek

K útoku mělo dojít kolem půl páté odpoledne poblíž stanice metra Laurent-Bonnevay ve Villeurbanne na předměstí Lyonu. Muž tam začal nejspíš náhodně napadat kolemjdoucí. Jednoho člověka zabil, devět lidí je zraněných, z toho tři těžce.

Na místě vypukla panika a lidé se začali schovávat, kde se dalo, popsala francouzská média. „Na zastávce autobusu 57 stál muž, který najednou začal bodat všemi směry,” citovala agentura AFP jednu ze svědkyň. Jednu z obětí zasáhl do břicha, jinou do hlavy, další ženě poranil ucho, popsala dívka.

Útočník je nyní ve vazbě a je podezřelý z trestného činu vraždy a několika pokusů o vraždu, uvedla prokuratura v Lyonu.

Motiv činu je zatím nejasný. Podle policejního zdroje je útočníkem 33letý občan Afghánistánu, který ve Francii žádal o azyl a nyní čekal na odpověď na svou žádost.

Podle agentury AP, která se odvolává na nejmenovaného místního představitele, poskytl pachatel policii některé protichůdné informace, nicméně zatím nic nenasvědčuje, že by útok souvisel s terorismem.

Na sociálních sítích koluje video, které má údajně zachycovat zadržení útočníka kolemjdoucím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám