Hlavní obsah

Za explozi při hromadné autonehodě v Káhiře mohly výbušniny určené k terorismu

– Káhira • Aktualizováno

Za exploze při pondělní ranní nehodě v egyptské Káhiře mohlo auto, které převáželo výbušniny určené k páchání terorismu. S odvoláním na egyptské ministerstvo vnitra o tom informovala agentura AP. V souvislosti s incidentem, který prezident Abdal Fattáh Sísí označil za teroristickou událost, policie zadržela člena radikálního hnutí Hasm. Při nehodě a následných explozích zemřelo 20 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Exploze v KáhiřeVideo: Reuters

 
Článek

Sísí vyjádřil rodinám obětí svou soustrast a zavázal se podobné projevy "brutálního terorismu" v zemi vymýtit, uvedla agentura Reuters.

Podle úředního sdělení narazilo vozidlo, jež jelo velkou rychlostí v protisměru, do tří dalších aut na nábřeží Nilu v centru Káhiry. Exploze také poničila asi 20 okolních aut, přičemž lidé, kteří v nich seděli, utrpěli popáleniny.

Vůz naložený výbušninami byl ukradený před několika měsíci, informovalo ministerstvo vnitra. "Podle první technické prohlídky auto obsahovalo výbušniny a náraz vedl k jejich odpálení," uvedlo ministerstvo v prohlášení.

Nálože byly v době výbuchu převáženy na zatím neznámé místo, podle ministerstva je za jejich umístění do auta zodpovědné hnutí Hasm. Není také známé, k jakému konkrétnímu účelu měly být výbušniny použity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám