Nabídka je v první fázi určena pro stovku mladých Čechů. Kvóta je přitom pevně dána na celý rok.

Úspěšní uchazeči o speciální víza přitom nebudou moci pracovat pro jednoho zaměstnavatele déle než tři měsíce. Novozélandské úřady jim ale naopak umožní strávit tři měsíce z dvanáctiměsíční doby studiem.

Nabídka je určena bezdětným lidem mezi 18 až 30 lety a je reciproční. Až stovka mladých Novozélanďanů tak může od března bez zbytečných průtahů získat pracovní víza i v ČR.

Nový Zéland a ČR příslušné dohody podepsaly vloni na podzim. [celá zpráva]

Naše země je z pohledu Wellingtonu třiadvacátým státem, s nímž tzv. Working Holiday Scheme podepsal. Z Evropy má Nový Zéland podobné programy uzavřeny s dvanácti zeměmi.

Bližší informace k projektu jsou dostupné na internetové adrese ministerstva pro imigraci.