Hlavní obsah

Žena norského miliardáře je nejspíš po smrti. Únos mohl být předstíraný

Manželka norského multimilionáře Toma Hagena, která zmizela loni na konci října, je pravděpodobně po smrti. Na tiskové konferenci to ve středu oznámil policejní mluvčí Tommy Bröske, informovala agentura AFP. Původně se policie domnívala, že Anne-Elisabeth Falkevikovou Hagenovou někdo unesl, nyní má za to, že ji někdo možná zabil a následně její únos pouze předstíral.

Foto: Profimedia.cz

Dům norského miliardáře Toma Hagena nedaleko Osla

Článek

Nyní 69letá Falkeviková Hagenová zmizela 31. října ze svého domova v Lörenskogu, který je vzdálen asi 20 kilometrů od norské metropole Oslo a zhruba 50 kilometrů od hranice se Švédskem. Na místě se našel lístek, na němž kdosi za propuštění Falkevikové Hagenové požadoval výkupné. Norská média letos v lednu, kdy policie o případu informovala, uvedla, že únosci chtějí devět milionů eur v kryptoměně monero, kterou lze převádět anonymně.

„S největší pravděpodobností se stala obětí vážného zločinu, ale nyní považujeme za méně pravděpodobné, že se stala obětí únosu s finančním motivem. Hlavní hypotézu jsme změnili a myslíme si, že ji zabili,” řekl ve středu policejní mluvčí Bröske.

Podle něj neexistují žádné známky toho, že by byla Falkeviková Hagenová naživu, a policie nemá ani žádný kontakt s domnělými únosci. Zda policie ze smrti ženy někoho podezřívá, Bröske odmítl sdělit.

Manželem Falkevikové Hagenové je podnikatel v oblasti nemovitostí a v energetickém sektoru Tom Hagen. Ten je podle finančního časopisu Kapital 172. nejbohatším člověkem v Norsku s odhadovaným jměním 1,7 miliardy norských korun (4,49 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám