Hlavní obsah

Trumpova mluvčí Sandersová končí

Washington
Aktualizováno

Tisková mluvčí Bílého domu Sarah Sandersová opustí na konci června svou funkci. Oznámil to ve čtvrtek americký prezident Donald Trump, podle něhož se po více než dvou letech práce v prezidentském úřadě vrací do svého rodného státu Arkansas. Jméno jejího nástupce nezveřejnil. Sama mluvčí uvedla, že chce trávit více času se svými třemi dětmi.

Foto: Leah Millis, Reuters

Mluvčí Bílého domu Sarah Huckabeeová Sandersová

Článek

„Je to velmi výjimečný člověk s neobyčejnými předpoklady a odvedla neuvěřitelnou práci! Doufám, že se rozhodne kandidovat na guvernérku Arkansasu - byla by fantastická,” napsal Trump na twitteru.

Sandersová je dcerou republikánského politika Mika Huckabeeho, který na přelomu století více než deset let zastával právě funkci guvernéra a dvakrát se neúspěšně pokoušel o prezidentskou nominaci.

V Bílém domě Sandersová sloužila od Trumpova nástupu v lednu 2017 nejprve jako zástupkyně jeho prvního mluvčího Seana Spicera, který však po vlně kritiky svůj post po půlroce opustil. Nahradila jej právě Sandersová, která se od té doby nesčetněkrát dostala do náročné situace, když čelila novinářským otázkám týkajících se ne vždy jednoznačných a mnohdy nediplomatických výroků prezidenta Trumpa.

Nejednou byla za své vystupování směrem k médiím terčem kritiky. Za patrně největší prohřešek jejího působení v Bílem domě označují americká média zrušení každodenních tiskových brífinků. Podle agentury AP neproběhl žádný brífink od poloviny března, Sandersovou naproti tomu novináři často vidí, jak poskytuje informace některým televizním stanicím, mezi něž patří Trumpovi nakloněná Fox News.

„Líbila se mi každá minuta, dokonce i ty těžké minuty,” řekla podle agentury Reuters ke svému rozhodnutí opustit Trumpa. „Mám tři úžasné děti a budu s nimi trávit trochu víc času,” dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám