Hlavní obsah

Pašeračka Tereza dostala v Pákistánu přes osm let vězení

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pašeračka Tereza H. dostala za pašování drog z Pákistánu osm let a osm měsíců vězení. Ve středu o tom informoval server UrduPoint. Mladá Češka byla loni v lednu zadržena na mezinárodním letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pašeračka Tereza Hlůšková při odchodu ze soudní síně brečelaVideo: AP

 
Článek

Tereza Hlůšková byla odsouzena za pašování heroinu do Spojených arabských emirátů na osm let a osm měsíců. Současně musí zaplatit pokutu ve výši 113 000 pákistánských rupií, což je cca 18 000 korun, řekl soudce Šehzád Raza.

Hlůšková se proti rozsudku podle svého právníka odvolá.

Verdikt byl vynesen po několika odkladech. Potvrdilo to ministerstvo zahraničí: „Vynesení rozsudku se účastnila zástupkyně Velvyslanectví ČR v Islámábádu.“ K dalšímu osudu odsouzené dodal tiskový mluvčí Robert Řehák: „Proti rozsudku je možné podat odvolání k Vrchnímu soudu v Láhauru.“ Zda to odsouzená udělá, není jasné.

Foto: K.M. Chaudary, ČTK/AP

Tereza Hlůšková se po verdiktu soudu rozplakala

„Pokud si odsouzená Češka požádá u pákistánských úřadů o předání k výkonu trestu do ČR, pak ČR podnikne všechny nezbytné kroky k tomu, aby mohla být k výkonu trestu do ČR předána,“ uvedlo ministerstvo a podotklo: „V současné době však mezi ČR a Pákistánem není podepsaná smlouva o předávání k výkonu trestu, kterou Pákistán pro předávání dle svého právního řádu potřebuje. ČR s Pákistánem o této dohodě jedná.“

Pákistánští celníci zadrželi mladou ženu z České republiky loni 10. ledna poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska.

Na letišti ji zadrželi celníci a příslušníci protidrogové jednotky. V jejím kufru našli devět kilogramů drogy. Žena vinu odmítala, původně dokonce tvrdila, že o žádných drogách nevěděla. Svou výpověď několikrát změnila.

Celní prohlídka Terezy H.Video: Novinky

Kromě Češky byl obviněn ještě jeden muž, který ale není z České republiky. „Spoluobžalovaný byl zproštěn viny,“ uvedl mluvčí Řehák.

Při předchozích stáních si Češka podle listu stěžovala, že za rok přibrala ve vězení deset kilogramů. Dala najevo, že po návratu do vlasti chce jít hned do posilovny.

Reklama

Výběr článků

Načítám