Hlavní obsah

Otec při střelbě v mešitě ochránil dvouletého syna vlastním tělem

Novinky, nčs

Zulfirman Syah vyrazil v pátek do mešity Linwood v novozélandském městě Christchurch k pravidelné modlitbě. S sebou měl i dvouletého syna Averroese. Když k mešitě dorazil útočník a začal střílet do lidí, neváhal Syah a svého syna chránil vlastním tělem. Jako zázrakem přežili oba dva, píše server Daily Mail.

Foto: twitter Khaled Beydoun

Zulfirman Syah

Článek

Incident se odehrál v mešitě Linwood, tedy druhé v pořadí, kterou si střelec Brenton Tarrant vybral za cíl. V této mešitě bylo zastřeleno sedm lidí, mezi nimiž mohl být i otec se synem.

Syah však dávku kulek přežil a podařilo se mu ochránit i svého syna, kterého instinktivně schoval za svoje tělo. Na záběrech, které byly později pořízeny, je vidět, jak se chlapec sklání nad svým otcem, jenž zraněný leží na zemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Útočníka ze Zélandu od druhé mešity vyhnal muž improvizovanými zbraněmiVideo: Reuters

Zatímco Averroes utrpěl lehké zranění na noze, jeho otec na tom byl podstatně hůř a musel se podrobit okamžité operaci.

„Schytal několik kulek na různých částech těla, ale operace dopadla dobře a v nejbližší době bude přeložen z jednotky intenzivní péče na lůžkové oddělení,” uvedla na sociálních sítích Syahova manželka a matka dvouletého chlapce Alta Marie, která je učitelkou angličtiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Brenton Tarrant udělal u soudu neonacistické gestoVideo: Reuters

Zanedlouho se tak všichni tři opět budou moci setkat a společně hovořit odvaze a velkém štěstí. Při útoku v novozélandských mešitách přišlo o život nejméně 50 lidí. Soud se střelcem Brentonem Tarrantem bude pokračovat 5. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám