Hlavní obsah

Po pádu boeingu v Etiopii rozdávají pozůstalým místo ostatků spálenou půdu

Novinky, ČTK, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisíce lidí se v neděli v katedrále Nejsvětější trojice v etiopské metropoli Addis Abeba zúčastnily symbolického hromadného pohřbu etiopských obětí leteckého neštěstí z minulé neděle. Informovala o tom agentura AP. Zástupci Ethiopian Airlines, které havarovaný boeing patřil, pozůstalým náhradou rozdávají po kilogramu spálené prstě z místa nehody.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tisíce lidí se v Addis Abebě rozloučily s oběťmi letecké havárieVideo: Reuters

 
Článek

Někteří z příbuzných obětí při procesí hlavním městem kvůli citovému vypětí omdlévali. V katedrále etiopské pravoslavné církve bylo za mrtvé z Etiopie uloženo 17 prázdných rakví, na nichž byly fotografie obětí.

Foto: Profimedia.cz

Tisíce se zúčastnily symbolického hromadného pohřbu

Se dvěma piloty a šesti dalšími členy posádky se na mezinárodním letišti rozloučili jejich kolegové a blízcí. Před řadou rakví vyskládal letecký personál kytice bílých růží. Bílá je považována v Etiopii za typickou barvu smutku.

Foto: Profimedia.cz

Pád letadla nikdo ze 157 osob nepřežil

Dvě pozůstalé rodiny pod podmínkou anonymity sdělily agentuře AP, že obdržely jeden kilogram spálené půdy z místa nehody. Informaci potvrdil i anonymní zdroj z etiopské vlády, která má nařízení se do médií nevyjadřovat.

„Nebudeme mít klid, dokud nedostaneme opravdové pozůstatky po našich blízkých,” řekl jeden z členů pozůstalé rodiny.

Identifikace těl však bude trvat přibližně půl roku. Situaci komplikuje fakt, že těla obětí byla po silném nárazu navíc vystavena požáru a jejich identifikace je tak složitá.

Etiopská pravoslavná církev a islám, dvě nejrozšířenější náboženství v Etiopii, nařizují pohřbít mrtvé co nejdříve.

Foto: Profimedia.cz

Pozůstalí truchlí poblíž místa nehody

Při letecké nehodě Boeingu 737 MAX 8 nedaleko hlavního města zemřelo 10. března všech 157 lidí na palubě. Co bylo příčinou pádu letadla je předmětem vyšetřování. Černé skříňky z místa nehody již putovaly na expertízu do Paříže.

Reklama

Výběr článků

Načítám