Hlavní obsah

Letecké záběry utržené laviny na švýcarské sjezdovce

Aktualizováno

Agentura Reuters publikovala letecké záběry ukazující sjezdovku ve švýcarském středisku Crans-Montana po úterním pádu laviny. Na sociálních sítích se pak objevilo video, které zachycuje přímo samotnou událost z pohledu lyžaře. Jeho jízdu s masou sněhu v zádech natočila kamera, kterou měl na přilbě. Pád laviny si vyžádal jeden lidský život.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry laviny ve středisku Crans-MontanaVideo: Reuters

 
Článek

Část sjezdovky v jihošvýcarském lyžařském středisku Crans-Montana zasypala lavina v úterý.

Na leteckých záběrech publikovaných agenturou Reuters je vidět, odkud se sníh na svahu utrhl. Samotnou sjezdovku bílá masa pokryla na zhruba 400 metrech.

Sníh na sjezdovce zavalil čtyři lidi, tři vyvázli s lehkým zraněním, čtvrtý lyžař, který byl v kritickém stavu, zemřel. V noci na středu podlehl těžkým zraněním v nemocnici.

Video publikované na twitterovém účtu @Justhewhispers zachycuje přímo událost samu. Na záběrech je vidět, jak se lyžař spustí ze svahu dolů, a pak záběr, kdy se ohlédne a za ním se valí masa sněhu.

To, že jsou publikované záběry ze Švýcarska a z úterý, se píše v popisku u videa. Ověřit z jiného zdroje to není možné, záběry však zhruba odpovídají snímkům publikovaným agenturami po pádu laviny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lavina ve ŠvýcarskuVideo: AP

Reklama

Související témata:
Crans-Montana

Výběr článků

Načítám