Hlavní obsah

Skripalova matka žádá, aby syna a vnučku prohlásili za nezvěstné

Matka bývalého ruského špiona Sergeje Skripala žijícího v Británii požádala ruskou policii, aby jejího syna a vnučku Juliji prohlásila za nezvěstné. Oznámila to v úterý agentura TASS s odvoláním na sdělení rodiny. Devadesátiletá Jelena Skripalová má poslední zprávy o synovi a vnučce z loňského června, kdy s nimi telefonicky hovořila Julijina sestřenice Viktorija. Od té doby o nich prý nejsou žádné zprávy.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Julija Skripalová

Článek

Skripal a jeho dcera se loni na jaře v jihoanglickém Salisbury stali terčem útoku armádním jedem, který podle britských vyšetřovatelů spáchali dva agenti ruské vojenské rozvědky. Skripalovi útok přežili a nyní žijí na neznámém místě ve Spojeném království.

Foto: Reuters Tv, Reuters

Sergej Skripal na snímku z roku 2006

Julijina sestřenice Viktorija se podle ruských médií opakovaně pokoušela své příbuzné v Británii navštívit, ale tamní úřady jí pokaždé odepřely vízum.

V britském tisku se v minulých dnech objevily nepotvrzené informace o tom, že Skripalův zdravotní stav se zhoršil a bývalý rozvědčík je v pravidelné péči lékařů. Není prý vyloučeno, že se projevují dlouhodobé následky otravy. [celá zpráva] Dcera Julija je podle britského tisku v pořádku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám