Hlavní obsah

Záchranáři v JAR vyprostili z kanalizace novorozeně, přežívalo v ní několik hodin

Novinky, jdu
Durban

Jihoafrickým záchranářům se v pondělí povedlo vyprostit novorozeně z kanalizačního potrubí, kde bylo uvězněno po několik hodin. Na dětský pláč upozornili místní obyvatelé. Dívka jako zázrakem vyvázla bez vážnějších zranění. Policisté, kteří událost vyšetřují jako pokus o vraždu, nyní pátrají po rodičích dítěte.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jihoafričtí záchranáři vyprostili novorozeně, které bylo po několik hodin uvězněné v kanalizační rouřeVideo: Reuters

 
Článek

Šokující případ se odehrál ve městě Durban na západě Jihoafrické republiky. Záchranáře v pondělí ráno přivolali místní obyvatelé, kteří z kanalizace slyšeli dětský pláč.

Přivolaným hasičům a záchranářům trvalo víc než tři hodiny dítě z roury vyprostit. To jako zázrakem vyvázlo jen s odřeninami a mírným podchlazením.

Po vyproštění bylo dítě předáno do péče zdravotníků, kteří je na místě ošetřili, a následně bylo letecky převezeno do nedaleké nemocnice.

Místní novinářka Bernadette Wilksová pro agenturu Reuters uvedla, že to, jak se dítě do kanalizace dostalo, zůstává záhadou. Policie však podle ní událost vyšetřuje jako pokus o vraždu a v současnosti pátrá po rodičích dítěte.

Dodala, že při záchraně pomáhali i místní obyvatelé, kteří mimo jiné nabízeli vlastní kuchyňské poličky k podepření vykopané jámy, aby nedošlo k zasypaní dítěte.

Reklama

Výběr článků

Načítám