Hlavní obsah

Na Bavorsko se sype sníh, regionální vláda vydala varování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Husté sněžení na jihu Bavorska neustává, v německých alpských a předalpských regionech by podle meteorologů mohlo do pondělí napadnout až 40 centimetrů nového sněhu. Německá meteorologická služba DWD pro jih Bavorska a sousedního Bádenska-Württemberska vydala varování kvůli počasí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sníh v NěmeckuVideo: Reuters

 
Článek

S problémy se region potýkal už v sobotu, v neděli trvají. Na portálu meteoalarm.eu, kde jsou informace o výstrahách pro jednotlivá území v Evropě, je pomezí Německa Rakouska vyznačeno červenou barvou, která značí velmi vysoké nebezpečí v souvislosti s počasím.

Kvůli kluzkým silnicím má bavorská policie přes víkend nahlášeny desítky nehod. Ačkoli většina takových kolizí končí jen poničenými plechy, policie eviduje i tragickou nehodu. Při srážce dvou aut na zasněžené silnici u hornobavorského města Bad Tölz zemřel 19letý muž. Další čtyři lidé utrpěli zranění, dva z nich jsou ve vážném stavu. Řidiči nadále musí počítat s problematickou sjízdností.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Auta za sypačem, který odhrnuje sníh. Snímek ze silnice poblíž Wolfratshausenu

Naopak situace na mnichovském letišti se oproti sobotě výrazně zlepšila. V sobotu tam kvůli počasí muselo být zrušeno na 130 letů, což se dotklo i spojů s Prahou. Dalších 220 letů odstartovalo s více než hodinovým zpožděním. V nedělním letovém plánu mnichovského letiště bylo odřeknuto jen několik letů.

V horách stále hrozí vysoké lavinové nebezpečí. V Chiemgauských Alpách na jihovýchodě Bavorska v sobotu zahynula 20letá žena, kterou na hoře Teisenberg zasypala sněhová masa.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Zasněžená značka v Hohenleitenu u Mnichova

Zimní počasí vyvolává problémy také v Rakousku, kde rovněž hrozí laviny. Kvůli uzavírkám silnic, které si vynutilo špatné počasí, hrozí v alpských regionech zácpy. V Bischofshofenu, kde dnes vrcholí turné čtyř můstků ve skocích na lyžích, pořadatelé v sobotu zrušili kvalifikaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám