Hlavní obsah

Argentinku unesli a drželi tři desítky let v zajetí. Policie ji vypátrala a osvobodila

Aktualizováno

Více než tři desítky let žila v zajetí Argentinka, kterou v 80. letech unesli obchodníci s bílým masem. Argentinským a bolivijským policistům se ji nedávno podařilo při společné operaci vysvobodit. Informovala o tom zpravodajská společnost BBC s odvoláním na úterní prohlášení argentinské policie. Nyní 45letá oběť dávného únosu již je opět s rodinou.

Foto: Twitter Gendarmería Nacional

Policistky odvážejí zachráněnou ženu i s dítětem.

Článek

Letitý případ už policie odložila, ale v roce 2014 byl znovu otevřen. O tom, kde se žena nachází, úřady dlouho neměly žádné informace, letos policie dostala tip, že pobývá v příhraničním městě Bermejo na jihu Bolívie.

Policisté následně identifikovali dům, kde byla držena, a vysvobodili ji společně s jejím devítiletým synem. Jména ženy ani jejího dítěte policie nezveřejnila.

Unesená Argentinka se ke své rodině v Mar del Plata na východě země vrátila po zhruba 32 letech, napsala BBC. Policie v prohlášení nesdělila nic bližšího o tom, kdo je za její únos odpovědný.

Foto: Profimedia.cz

Žena se vrátila k rodině v Mar del Plata

Podle serveru deníku El País bylo v Argentině od roku 2008 zachráněno na 12 tisíc obětí obchodu s bílým masem. Oficiální statistiky o nevyřešených případech argentinské úřady nevydávají.

Reklama

Výběr článků

Načítám