Hlavní obsah

Ozbrojenec v Číně vjel s autobusem do davu, zabil pět lidí

• Aktualizováno

Nejméně osm lidí zabil a 22 dalších zranil muž, který ozbrojen nožem unesl v úterý autobus a poté s ním vjel do davu ve městě Lung-jen na jihovýchodě Číny. Informovala o tom agentura DPA s odvoláním na místní policii, která útočníka zadržela.

Foto: Jason Lee, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle čínské televize CCTV je podezřelým 48letý muž s příjmením Čchiou, který pochází z oblasti Lung-jenu a je podle všeho nezaměstnaný. Policie zadrženého zatím neidentifikovala a oznámila pouze, že případ vyšetřuje.

Motiv činu není znám, podle televize CCTV se ale Čchiou krátce před útokem dostal do sporu s místními představiteli ohledně péče pro svého otce. Následně usmrtil jednoho člověka a naskočil do autobusu, kde nožem ohrožoval řidiče a zmocnil se vozidla.

S autobusem se poté vřítil do kolemjdoucích. Kolik obětí je mezi cestujícími autobusu a kolik mezi zasaženými chodci, zatím není jasné.

Neautorizované video, na němž má být zachyceno dopadení útočníka.

Na internetu se objevil videozáznam, na němž je vidět policisty, jak přemáhají útočníka. Fotografie zveřejněné na webu také ukazují chaotickou scénu z ulice, kde jsou vidět rozdrcené motorky a zranění lidé, jak leží na zemi. Agentury AP a Reuters uvedly, že pravost videonahrávky a snímků se jim nepodařilo ověřit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám