Hlavní obsah

Australská policie dopadla ženu podezřelou z ukrývání jehel do jahod

Policie v australském státě Queensland v neděli zadržela 50letou ženu, kterou podezírá z ukrývání šicích jehel do jahod. Podezřelá je ve vazbě a bude proti ní vzneseno obvinění, uvedla britská stanice BBC. Policie žádné další podrobnosti o ženě nezveřejnila.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Vyšetřování, které podle australské policie bylo „komplexní a rozsáhlé“, začalo v září, kdy jehly v ovoci v prodejnách začali nacházet první zákazníci. Celkem se objevilo na sto podobných hlášení, v některých případech však mohlo jít o nápodobu jednání jediného pachatele.

V důsledku nálezů jehel v ovoci je jednotliví prodejci stahovali z prodeje a pěstitelé tak byli nuceni zlikvidovat tuny jahod. První případy se objevily ve státě Queensland, kde musel být hospitalizován muž, který jednu z takto postižených jahod rozkousl.  Jehly v jahodách se poté našly také v Novém Jižním Walesu, Viktorii, Teritoriu hlavního města Austrálie, Jižní Austrálii či Tasmánii.

V reakci na přibývající nálezy jehel v ovoci zvýšila australská vláda trest za „potravinový terorismus“ na 15 let z původních 10. Policisté v souvislosti s případem vyslechli nejméně dva mladistvé, pátrání po pachateli však bylo dosud bezvýsledné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám