Hlavní obsah

Kanadská policie zná totožnost vraha z Toronta

Toronto
Aktualizováno

Kanadská policie zveřejnila totožnost muže, který v neděli zastřelil v Torontu dva lidi a třináct dalších zranil. Pachatelem byl 29letý Faisal Hussain, který v největším kanadském městě dlouhodobě žil, uvedla v noci na úterý agentura AFP. Známá je už totožnost jedné z obětí, je jí osmnáctiletá Reese Fallonová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelec v Torontu zabil ženu a další lidi zranil, devítiletá dívka bojuje o životVideo: Reuters

 
Článek

Motiv jeho činu zatím stále není jasný. Policejní šéf dříve nevyloučil, že mohlo jít o terorismus. „Nevíme, proč se to stalo,” uvedl šéf torontské policie Mark Saunders na pondělní tiskové konferenci. „Je příliš brzy na to, abychom cokoliv vyloučili,” dodal.

Podle rodiny trpěl 29letý muž „vážnými psychickými problémy”, celý život podle ní bojoval s psychózou a depresemi. Navzdory lékům, které bral, a terapiím, které podstoupil, se Hussainovi nepodařilo s problémy vyrovnat, uvedla rodina.

Foto: Chris Helgren, Reuters

Lidé opouštějí místo poblíž střelby v Torontu

„Jsme zcela zničeni vědomím, že za toto nesmyslné násilí a ztráty na životech je zodpovědný náš syn,” uvedli jeho rodiče v dopise zaslaném kanadské stanici CBC.

Hussain zahynul na místě činu po přestřelce s policií. Zda jej zasáhla policejní kulka, nebo spáchal sebevraždu, zatím není jasné, to určí až úterní pitva.[celá zpráva]

Foto: Reuters

Zabitá Reese Fallonová na nedatovaném snímku

Střelbu v ulici Danforth nepřežila desetiletá dívka a osmnáctiletá Reese Fallonová, která skončila střední školu a chystala se studovat na McMastersově univerzitě, aby se stala ošetřovatelkou. Policie její jméno neuvedla, ale potvrdil je místní zastupitel, liberál Nathaniel Erskine-Smith. „Byla to místní mladá liberálka, chytrá, vášnivá a plná energie. Rodina je zdrcená,” prohlásil.  

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám