Hlavní obsah

Patříme sem, demonstrovaly v Bratislavě tisíce gayů a leseb. Sešli se i zastánci tradiční rodiny

– Bratislava
Právo, ivi

Několik tisíc slovenských gayů, leseb a sympatizantů LGBTI komunity se sešlo v sobotu odpoledne na bratislavském Hviezdoslavově náměstí před duhovým pochodem. Jím chtěli upozornit mimo jiné na fakt, že mladí z LGBTI komunity často opouští Slovensko a odchází do zahraničí, kde mají výrazně lepší podmínky na život. Akci s názvem Duhový Pride zabezpečovaly desítky policistů, k žádným konfliktům však nedošlo.

Duhový pochod v BratislavěVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

„Pro negativní trend ve vývoji slovenské společnosti považujeme za nevyhnutelné ukázat, že LGBTI lidé jsou její součástí, patří sem,“ konstatovala mluvčí Duhového Pride Natália Tomeková.

Akci podpořila třeba ombudsmanka Mária Patakyová, nevládní organizace či velvyslanectví několika států v Bratislavě.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Duhový pochod v Bratislavě

„Právní úprava partnerství jako možnost přístupu k informacím o zdravotním stavu, vzájemná vyživovací povinnost a další nejsou v rozporu s našimi tradičními hodnotami a nijak neohrožují institut manželství,“ zdůraznila Patakyová ve svém projevu. Dodala, že homosexualita se nemá léčit, ale respektovat. Duhový pochod pak prošel centrem Bratislavy.

Na jiném místě slovenského hlavního města ve stejném čase konalo shromáždění Za tradiční rodinu. Zúčastnilo se ho asi 500 lidí.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Duhový pochod v Bratislavě. Tento demonstrant transparentem vyzývá k účasti i slovenského premiéra Pellegriniho

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám