Hlavní obsah

Za jeho smrt nemůžete, vzkázala thajským chlapcům manželka zemřelého potápěče

Záchranné akce v zatopené thajské jeskyni, v níž bylo uvězněno 12 chlapců a jejich trenér, si vyžádaly jednu oběť. Manželka zemřelého potápěče a bývalého člena thajského námořnictva Samana Kunana však zachráněným chlapcům vzkazuje, aby si jeho smrt nedávali v žádném případě za vinu, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Saman Kunan

Článek

Kunanovi se stala osudnou jedna ze zpátečních cest z jeskyně, do které přepravoval kanystry s kyslíkem. Ztratil při ní vědomí a zdravotníkům se ho už nepodařilo oživit. Byl tak jediným, kdo během akce na záchranu mladých thajských fotbalistů a jejich trenéra zemřel. [celá zpráva]

Ozývají se hlasy, že se skupina chovala bezohledně, když do jeskynního komplexu na severu Thajska vstoupila během monzunového období a že ke smrti potápěče vůbec nemuselo dojít. Kunanova manželka však jejich podíl viny absolutně vyloučila.

„Chci chlapcům vzkázat, aby se v žádném případě neobviňovali,“ řekla thajským médiím Valeepoan Kunanová.

„Saman Kunan je pravý hrdina. Den, kdy zemřel, byl celý záchranný tým velmi smutný. Viděli jsme ale, že pro záchranu chlapců obětoval vlastní život, což nás posílilo,“ poznamenal Narongsak Osottanakorn, šéf krizové skupiny a guvernér provincie, v níž jeskynní komplex leží.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám