Hlavní obsah

V Turecku vykolejil vlak, deset mrtvých a přes 70 zraněných

Novinky, hro
Istanbul
Aktualizováno

V Turecku nedaleko hranic s Řeckem v neděli odpoledne vykolejil vlak. Podle prvních odhadů nehodu nepřežilo nejméně deset lidí, dalších 73 je zraněno. S odvoláním na místní úřady to uvedla tamní média. Za nehodou zřejmě stojí sesuv půdy pod železniční tratí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Turecku vykolejil vlakVideo: Reuters

 
Článek

Neštěstí se stalo u vesnice Sarilar, vlak mířil z města Uzunköprü do Istanbulu, uvedla státní tisková agentura Anadolu. Turecká odnož americké televizní stanice CNN upřesnila, že vykolejilo šest z celkem sedmi vagónů vlaku, v němž podle ministra dopravy Ahmeta Arslana cestovalo až 360 lidí.

Foto: ČTK/AP

Při vlakovém neštěstí v Turecku zemřelo v neděli nejméně deset lidí

„Na místo bylo povoláno přes sto sanitních vozů,” řekl turecké odnoži stanice CNN zástupce ministra zdravotnictví. Na místě zasahoval i záchranářský vrtulník.

Zásah komplikoval nestabilní podmáčený terén. Ze záběrů z místa nehody je patrné, že se vagóny převrátily na rozbahněné pole vedle trati.

Příčinou nehody byl zřejmě sesuv podmáčeného náspu na mostku pod železniční tratí. Fotografie z popsaného místa ukazuje asi desetimetrový úsek kolejí visící ve vzduchu. Původně média uváděla jako příčinu kolaps mostu pod kolejemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám