Hlavní obsah

Počet obětí ztroskotané lodi u Phuketu dramaticky roste, naděje na přežití jsou mizivé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok
Aktualizováno

Nehoda turistické lodi, která se 105 lidmi na palubě ztroskotala ve čtvrtek u thajského ostrova Phuket si vyžádala nejméně 27 mrtvých. Podle agentury Ruters to oznámily thajské úřady, které počet obětí neustále zvyšují a předpokládají, že mrtvých bude nejspíš ještě víc, neboť 29 lidí se stále pohřešuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři pomáhají přeživším a vytahují z moře tělaVideo: AP

 
Článek

Mluvčí thajského námořnictva sdělil, že některé oběti byly vyloveny z moře a některé vyproštěny z vraku. Značný skok ve sčítání mrtvých byl zaznamenán poté, co potápěči v lodi na mořském dnu narazili na velké množství těl.

Foto: ČTK/AP

Zachránáři přivážejí přeživší z převrácené lodi Phoenix u břehů thajského ostrova Phuket.

Úřady nepředpokládají, že by někdo z nezvěstných ještě mohl neštěstí přežít.

Loď Phoenix se asi sedm kilometrů od Phuketu převrátila na rozbouřeném moři, kdy vlny dosahovaly výšky pěti metrů, a poté klesla do hloubky 40 metrů.

Foto: ČTK/AP

Potápěči během záchrany lidí z převrácené lodi Phoenix u pobřeží thajského ostrova Phuket

Podle upřesněných údajů bylo na její palubě 105 lidí - 93 turistů (zřejmě vesměs čínských), 11 členů posádky a jeden turistický průvodce. Podle čtvrtečních zpráv se podařilo zachránit 48 lidí, které vyzvedla v tu chvíli okolo projíždějící rybářská loď.

Ve stejných místech se ve čtvrtek rovněž převrátila i druhá loď, na níž byli převážně evropští turisté. Všech 39 pasažérů z tohoto plavidla se však podařilo zachránit.

Úřady nyní prověřují, proč se lodě na moře vydaly i přes nepříznivé počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám