Hlavní obsah

Při záchranné akci v zatopené thajské jeskyni zemřel dobrovolník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok
Aktualizováno

Při záchranných akcích v zatopené jeskyni, v níž je v Thajsku už 13 dní uvězněno 12 chlapců a jejich trenér, v pátek zemřel bývalý člen thajského námořnictva . Podle thajských úřadů muž ztratil pod vodou vědomí a zdravotníkům se ho už nepodařilo obživit. Informovala o tom agentura AP. Potápěč se na záchranné misi podílel jako dobrovolník.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři provrtávají do jeskyně díryVideo: Reuters

 
Článek

Podle vedení námořnictva muž, který během noční akce zemřel, přepravil do jeskyně kanystry s kyslíkem. Na zpáteční cestě pak potápěč ztratil vědomí. Potápěči skupině dopravují nutné zásoby, mimo jiné posilující vitaminovou výživu.

Foto: ČTK/AP

Thajští chlapci uvěznění v jeskyni

Záchranáři se skupinu, která se nachází asi čtyři kilometry od vchodu do zatopeného komplexu, snaží vyprostit už od pondělí. Za poslední dny se jim podařilo odčerpat 40 procent vody, a zpřístupnit tak úsek o délce 1,5 kilometru z nesnadné cesty, jíž se mladí fotbalisté mohou dostat ven. Záchranáři už také zahájili výuku plavání a chlapci dostávají první lekce v potápění, napsal deník Bild. [celá zpráva]

Foto: Novinky s Mapy.cz a Reuters

O víkendu se ale očekávají prudké monzunové deště na celém severu země, které podle meteorologů potrvají až do příštího čtvrtka. Záchranáři tak zvažují i další možnosti, jak chlapce vyprostit.

„Voda má velkou sílu a prostor je úzký. Na záchranu těch dětí je potřeba mnoho lidí,“ řekl vicepremiér Pravit Vongsuvan.

Reklama

Výběr článků

Načítám