Hlavní obsah

Irácké letectvo rozprášilo setkání členů Islámského státu a zabilo 45 teroristů

Při iráckém náletu na město Hadžín ve východní Sýrii bylo zabito 45 příslušníků teroristické organizace Islámský stát (IS), kteří v tu chvíli měli setkání. S odkazem na sobotní sdělení irácké armády o tom informovala agentura Reuters. Hadžín je lokalita na břehu řeky Eufrat v provincii Dajr az-Zaur, vzdálená asi 50 kilometrů od irácké hranice.

Foto: Stringer/iraq, Reuters

Ilustrační snímek

Článek

Při náletu byly použity stíhačky F-16. Veškeré teroristické cíle, včetně 45 teroristů, byly zničeny, uvedla irácká armáda s tím, že mezi zabitými je i zástupce ministra pro válečné záležitosti IS, policejní velitel IS, radikál odpovědný za propagandistický tisk a osobní posel vůdce organizace abú Bakra Bagdádího

Při bombardování byly zasaženy tři budovy, které spojoval zákop. Operace se uskutečnila na příkaz iráckého premiéra Hajdara Abádího.

Irácké letectvo začalo cíle IS v Sýrii bombardovat v dubnu. Soustřeďuje se hlavně na oblasti u syrsko-irácké hranice. V Iráku byl IS poražen loni, avšak členové této organizace se stáhli právě k syrské hranici.

Reklama

Výběr článků

Načítám