Hlavní obsah

Muž v Dubaji se s novomanželkou rozvedl 15 minut po svatbě

Důvodem krátkého trvání manželství byla netrpělivost ženichova tchána, který od něj požadoval okamžité zaplacení předem domluvené částky za nevěstu. Ačkoliv chtěl ženich podle arabských zvyků svůj závazek splnit, tchánovo neodbytné naléhání ho urazilo natolik, že manželství během několika minut ukončil, píše server Gulf News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Domluva byla taková, že ženich svému novopečenému tchánovi zaplatí za nevěstu celkem 100 tisíc dirhamů (asi 600 tisíc korun).

Polovinu této částky měl uhradit rovnou při podpisu manželské smlouvy u soudu šaría a dalších 50 tisíc dirhamů po opuštění budovy.

Zatímco první část závazku ženich splnil za přítomnosti nevěsty a dalších rodinných příslušníků bez problémů, pro druhou polovinu částky si chtěl krátce poté dojít do auta. To však otec nevěsty nesl s velkou nelibostí.

Na ženicha naléhal, aby domluvenou částku zaplatil okamžitě, nebo ať do auta pošle některého ze svatebních hostů. Jeho nedůvěra však muže urazila natolik, že se rozhodl manželství ukončit.

„Ženich se konáním svého tchána cítil dotčeně a poníženě. Řekl mu, že jeho dceru za manželku nechtěl a rozvedl se s ní během 15 minut od podpisu manželské smlouvy,“ popsal situaci právní zástupce, který si nepřál být jmenován.

Reklama

Výběr článků

Načítám