Hlavní obsah

Ozbrojené přepadení bankovních vozů v JAR. Lupiči stříleli automaty a odpalovali výbušniny

Lupiči vyzbrojení útočnými puškami Vektor R4 a výbušninami přepadli ve čtvrtek ráno na johannesburgském předměstí Boksburg dva pancéřované vozy převážející hotovost. Při přestřelce bylo zraněno osm lidí. Policie dosud zadržela sedm podezřelých, jedním z nich je i policista.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dramatické přepadení jako z filmu: Zloději v JAR odpálili na silnici dodávky s peněziVideo: Reuters

 
Článek

Lupiči, kterých by podle policejních zpráv mohlo být kolem dvanácti, nejprve zablokovali silnici a pak pod obrněnými dodávkami bezpečnostní agentury G4S odpálili nejméně tři výbušniny. Následně se strhla přestřelka, ze záběrů však není jasné, odkud se střílí.

„Dva členové ochranky byli zraněni při přestřelce,“ uvedl později policejní tiskový mluvčí Mavela Masondo pro zpravodajský server News24. Jeden pracovník byl střelen do nohy, druhý byl lehce poraněn na hlavě. Zraněno bylo ještě dalších šest lidí, zda se jedná o některé útočníky nebo kolemjdoucí či motoristy, policejní zprávy nesdělily.

Lupiči následně naložili blíže nespecifikované množství peněz do svých dvou aut a z místa činu ujeli. Pět se jich i s částí peněz podařilo později pomocí policejního vrtulníku dopadnout, v pátek byli zatčeni další dva. Po dalších členech gangu policie zatím doposud pátrá.

Způsob provedení celé akce by prý mohl nasvědčovat tomu, že pachatelé mají armádní či policejní minulost. Serveru News24 utajovaný zdroj prozradil, že jedním ze zadržených je policista. Mluvčí Masondo tuto informaci nepotvrdil. „Většina podezřelých jsou civilisté,“ prohlásil pouze.

Reklama

Výběr článků

Načítám