Hlavní obsah

Němci vyhostili běžence z Toga, kvůli kterému se strhla obrovská bitka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německo vyhostilo běžence z Toga, kvůli kterému se před dvěma týdny odehrála v registračním středisku pro uprchlíky v Ellwangenu obrovská rvačka, napsala v úterý agentura DPA. Muž byl na základě dublinské úmluvy poslán zpět do Itálie, kde poprvé vstoupil na území EU.

Foto: Puchner Stefan, ČTK

Zásah policistů v Ellwangenu po neúspěšné deportaci 23letého muže z Toga na začátku května

Článek

Deportaci potvrdil nejen jeho právník Engin Sanli, ale také ministr vnitra spolkové země Bádensko-Würtembersko Thomas Strobl (CDU). „Deportovali jsme 23letého občana Toga, kterého jsme 3. května zatkli v Ellwangenu," řekl Strobl.

Původně měl třiadvacetiletý muž z Toga opustit Německo už 3. května. Když mu policisté nasadili pouta a chystali se ho odvézt na letiště, všechna tři policejní auta obklíčilo na 200 dalších migrantů a začali je demolovat. Kromě toho vyhrožovali daleko větším násilím, pokud policisté jejich známého nepustí. [celá zpráva]

Následně dorazily do střediska v Ellwangenu posily, které zadržely nejen muže z Toga, ale dalších 17 lidí. Podle policejních údajů byly se všemi v minulosti problémy, neboť podněcovali k nepokojům. Všichni byli převezeni do jiných středisek. [celá zpráva]

Bitky a nepokoje se odehrávaly v Ellwangenu už dříve. Letos v lednu tam utrpělo zranění několik lidí. V současnosti je ve středisku kolem pěti set žadatelů o azyl převáženě z afrických zemí.

Reklama

Výběr článků

Načítám