Hlavní obsah

Útočník v Paříži bodal do lidí a jednoho zabil. Policie ho zastřelila

Aktualizováno

Zatím neidentifikovaný muž útočil v sobotu v centru Paříže na kolemjdoucí nožem. Jednoho zabil a pět zranil. Francouzská policie ho zastřelila. K útoku se přihlásil Islámský stát.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Útočník v Paříži bodal do lidí a jednoho zabil. Policie ho zastřelilaVideo: Reuters

 
Článek

Svědkové podle BBC vypovídali, že na ulici v druhém pařížském obvodu vznikla panika a lidé se běželi ukrýt do restaurací a kaváren. Motiv útočníka je nejasný. Muž najednou začal napadat nožem chodce.

Policie se nejdříve snažila muže zastavit taserem, ale neuspěla. Pak ho zastřelili. Zdravotníci ošetřili pět zraněných, dva z nich mají vážná zranění.

"Osoba napadla pět lidí v druhém pařížském obvodu. Policie okamžitě zasáhla," uvedl zástupce policejní prefektury Pierre Gaudin. Zároveň potvrdil, že útočník je mrtvý. "Další osoba, vážně zraněná (útočníkem), svým zraněním podlehla," dodal Gaudin.

Foto: Thibault Camus, Reuters

Francouzská policie

Foto: Thibault Camus

Policie hlídá místo činu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zraněný člověk na Rue Marsollier v PařížiVideo: Reuters

„Útok v Paříži: Klaním se před chladnou hlavou a schopností policejních sil, které zneškodnily útočníka,” uvedl na twitteru ministr vnitra Gérard Collomb. „Mé první myšlenky směřují k obětem tohoto hnusného činu,” dodal.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Místo činu

Pařížské státní zastupitelství vyšetřuje událost jako terorismus, uvedl žalobce Francois Molins.

V březnu při útoku ve městech Carcassonne a Trèbes na jihu Francie zemřeli tři lidé a několik dalších bylo zraněno. K útoku se přihlásil Islámský stát, ale policie to nepotvrdila. Střelec jednal sám a policisté ho po několika hodinách zastřelili. [celá zpráva]

Foto: TWITTER /@DEZOUZART, Reuters

Zraněný člověk na Rue Marsollier v Paříži

Ministr Collomb uvedl, že útok měl na svědomí 26letý Redouane Lakdim, kterého úřady evidovaly jako pachatele drobných zločinů a drogového dealera, avšak nepovažovaly jej za islamistickou hrozbu.

Nejhorší teroristický útok posledních let si v roce 2015 vyžádal v Paříži 130 obětí. Celkem od počátku roku 2015 zahynulo při teroristických útocích ve Francii 254 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám