Hlavní obsah

Bratislavou se řítil autobus bez řidiče

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bratislavskou čtvrtí Dúbravka se v pátek řítil autobus bez řidiče. Než po 350 metrech zastavil o strom, zničil lavičku, několik dopravních značek a poškodil také dvě auta. Při incidentu se naštěstí nikdo nezranil. Server tvnoviny.sk uvedl, že řidič nahlásil poruchu a vystoupil z vozu, který však nebyl zabrzděný.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Autobus jel z kopce po ulicích Repašského a Drobného.

„Autobus bez kontroly vyjel na chodník a zastavil ho až náraz o strom. Několik zaparkovaných vozidel zázrakem minul,“ napsal server tvnoviny.sk.

Zenon Mikle z bratislavského dopravního podniku informoval, že vozidlu se porouchaly dveře. „Řidič nahlásil událost na dopravní dispečink s tím, že čeká na příjezd pojízdné dílny. Poté odešel na sociální zařízení,“ uvedl. Řidič však předtím odpojil baterii, čímž se odbrzdila tzv. „zastávková“ brzda.

Policie klasifikovala případ jako škodní událost a řidiči udělila pokutu.

Na autobuse vznikla škoda ve výši 3900 eur (téměř 100 tisíc korun) a na osobních automobilech 2000 eur (přes 51 tisíc korun). Škoda na lavičkách, dopravním značení a zeleni bude vyčíslena později.

Reklama

Výběr článků

Načítám