Hlavní obsah

V centrále YouTube v Kalifornii střílela zřejmě nespokojená tvůrkyně videí

– San Bruno • Aktualizováno

V sídle společnosti YouTube v San Brunu v Kalifornii postřelila v úterý odpoledne místního času žena tři lidi. Zranění byli převezeni do nemocnice. Nakonec obrátila zbraň proti sobě. Policie již zjistila, že šlo o 39letou Nasim Aghdamovou, uvedl list Los Angeles Times. Policie zjišťuje motiv činu, mohla jím být nízká sledovanost jejího video kanálu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v kancelářích YouTubeVideo: Reuters

 
Článek

Nemocnice v San Francisku uvedla, že šestatřicetiletý muž je v kritickém stavu, dvaatřicetiletá žena má vážné zranění a o pět let mladší žena má jen lehčí poranění.

Foto: Handout, Reuters

Nasim Aghdamová, která střílela v úterý v kalifornské centrále firmy YouTube

Policejní šéf ze San Bruna Ed Barberini řekl novinářům, že při prohlídce objektu bylo nalezeno tělo člověka, který se sám zastřelil. Policie pak potvrdila, že útočila žena, běloška, a že se sama po útoku zastřelila. Podle televize ABC je jeden z postřelených její přítel a spekulovalo se, že příčinou střelby mohly být vztahové problémy.

Jeden z vyšetřovatelů ale listu řekl, že žena s podobným jménem si stěžovala, že jí společnost cenzuruje její kanál. „YouTube filtrovalo můj kanál, aby mi nepřibývalo zhlédnutí,” napsala a stěžovala si na restrikce videí propagujících veganství a ženy v dlouhých šatech. „Na YouTube ani na dalších kanálech pro sdílení videí není rovnost, nechají váš kanál růst, jen když chtějí,” dodala.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Policisté u centrály YouTube v Kalifornii

Policie také zjišťuje, jak mohla žena do střeženého areálu pronést zbraň.

Střelba v sídle YouTube 

Informace o incidentu začaly přicházet zhruba kolem 22:30 SELČ. Agentura AP nejprve s odvoláním na zástupce města informovala o množství telefonátů na tísňovou linku. Televize Fox News pak uvedla, že policie potvrdila, že reaguje na „aktivního střelce”. Svědci údajně slyšeli nejméně 20 výstřelů, načež řada lidí začala utíkat.

Svědci pak mluvili o krvavých stopách na podlaze, počet postřelených však nebyl po nějakou dobu zřejmý.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Policisté poblíž sídla YouTube v Kalifornii

Svědek citovaný televizí CBS News popsal, že střelba začala přímo uvnitř sídla největšího světového videoportálu při narozeninové oslavě a že viděl nejméně tři zraněné lidi: „Když jsem byl u svého stolu, slyšel jsem výstřely a viděl lidi utíkat. Teď jsem zabarikádován v místnosti se spolupracovníky," napsal na Twitteru jeden ze zaměstnanců Vadim Lavrusik.

O čtvrt hodiny později dodal, že již byli s kolegy evakuováni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám