Hlavní obsah

Zlom v bitvě o Ghútu, syrská armáda vstoupila do klíčového města Hamúrija

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Syrská vládní vojska vstoupila do klíčového města Hamúrija v obléhané enklávě východní Ghúty blízko Damašku. Oznámila to exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR), která situaci v Sýrii sleduje z Londýna a tvrdí, že informace získává od svých lidí v terénu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Syrská armáda vstoupila do HamúrijiVideo: Reuters

 
Článek

Východní Ghúta, kde operují povstalci a radikálové, je od 18. února terčem soustředěného bombardování syrskými vládními vojsky. Při náletech přišlo už o život více než 1000 lidí a uvězněno v této enklávě je stále kolem 400 civilistů.

„Režimní síly zaútočily na Hamúriji a podařilo se jim částečně toto město ležící na jihu enklávy rebelů ovládnout," uvedla SOHR.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Syrská Ghúta po intenzívním bombardování

Místní aktivisté a lékaři již dříve uvedli, že při současném bombardování Hamúrije přišlo o život nejméně deset lidí. Nálety podle SOHR zasáhly také města Arbín, Džisrín a Sakba.

Boje o Ghútu jsou označovány za nejtvrdší po bitvě o Aleppo v roce 2016. Jan Egeland z Norské rady pro uprchlíky doufá, že syrská válka letos skončí. Podle něj se v Sýrii odehrávají konečné bitvy. Zmínil se o bojích v provinciích Idlib a Dará.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám