Hlavní obsah

Na Floridě zadrželi studenta, který si do školy přinesl mobilní kryt ve tvaru zbraně

Policie ve floridském městě DeLand v úterý zadržela jednoho z žáků střední školy poté, co obdržela hlášení, že má údajně u sebe střelnou zbraň. Chlapec skončil ve vazbě, nakonec se však ukázalo, že neměl zbraň, ale pouze mobilní kryt ve tvaru pistole. Incident, o němž informoval deník Orlando Sentinel, se odehrál jen pár dní poté, co při střelbě na střední škole ve městě Parkland přišlo o život 17 lidí.

Foto: Profimedia.cz

Město DeLand v americkém státě Florida

Článek

Podle policejního prohlášení v úterý asi o půl desáté ráno oslovil jeden z učitelů delandské střední školy společně s jedním studentem dvojici strážníků s tím, že byl na školní půdě spatřen žák s něčím, co vypadalo jako střelná zbraň.

Škola s více než 3600 studenty byla kvůli tomu asi na 45 minut uzavřena. Když však policisté podezřelého našli, nenalezli u něj střelnou zbraň, ale růžový mobilní kryt ve stejném tvaru. Patnáctiletého žáka i přesto vzali do vazby.

Podle deníku Orlando Sentinel chlapec policii vypověděl, že si mobilní příslušenství objednal společně se svou přítelkyní na internetu.

„Student uvedl, že kryt měl sloužit pouze jako módní doplněk. Zpětně si však uvědomil, že přinést ho s sebou do školy byla chyba,“ píše se v policejním prohlášení.

Počínání patnáctiletého mladíka bylo posouzeno jako přestupek a policie chlapce následně propustila zpět domů k rodičům.

Floridské školy jsou v pohotovosti

Školy ve státě Florida hlásí zvýšenou pohotovost poté, co při masakru na střední škole ve floridském městě Parkland přišlo o život 17 lidí.

Šéf tamní policie Jason Umberger zdůraznil, jak je důležité hlásit potenciální hrozby. „Víme, že děti jsou zkrátka děti, ale ve dnešním světě musíme být ostražití. Chtěl bych všem mladým lidem vzkázat, aby se nebáli přijít s jakoukoliv informací. Nikdy nevíte – můžete tím zachránit životy svých kamarádů,“ řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám