Hlavní obsah

Turecká policie zadržela 48 údajných radikálů z Islámského státu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Istanbul

Turecká policie zadržela 48 lidí, které podezírá z členství v teroristické organizaci Islámský stát (IS). Zadržení měli připravovat blíže nespecifikovaný útok. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na istanbulského policejního mluvčího.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Turecký policista, ilustrační foto

Článek

Policisté v pátek pozdě večer provedli zátahy na šesti adresách v Istanbulu a zadrželi 31 cizinců. Dalších 17 cizích státních příslušníků bylo zadrženo při raziích v turecké metropoli Ankaře, uvedla turecká státní tisková agentura Anadolu bez upřesnění, kdy operace proběhla.

Turecko je členem koalice proti Islámskému státu vedené Spojenými státy. V posledních letech zatkla turecká policie na 5000 údajných členů IS a ze země bylo vyhoštěno několik tisíc zahraničních radikálů.

Turecká policie zintenzivnila operace proti lidem napojeným na islamisty na konci loňského roku. Tehdy uplynul rok od teroristického útoku na istanbulský noční klub, při němž o novoroční noci zahynulo 39 lidí. K atentátu se přihlásil Islámský stát, podobně jako k dalším útokům na území Turecka v posledních letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám