Hlavní obsah

Producentka Messicková se zabila kvůli Weinsteinovi a jeho sexuálním aférám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Americká filmová producentka Jill Messicková spáchala sebevraždu. Rodina tvrdí, že její smrt souvisí s aférou producenta Harveyho Weinsteina, kterého ze sexuálního obtěžování a ze znásilnění obvinily desítky žen, napsal server promiflash.de.

Foto: Mike Segar, Reuters

Producent Harvey Weinstein

Článek

Herečka Rose McGowanová loni na podzim uvedla, že Weinstein ji v roce 1997 během festivalu nezávislých filmů Sundance znásilnil v hotelovém pokoji. Tvrdila, že Messicková, která v té době byla její manažerkou, ji ve sporu proti Weinsteinovi nijak nepodpořila a nakonec s ním i na dalším filmovém projektu spolupracovala.

Rodina Messickové tvrdí, že McGowanová jí sice o incidentu s producentem řekla, ale sama ho neoznačila za znásilnění. Právníci Weinsteina v lednu citovali e-mail od Messickové, aby svého klienta hájili. V něm se uvádí, že McGowanová souhlasila se společnou koupelí ve vířivce s Weinsteinem, ale později toho litovala. Producent obvinění, že ji znásilnil, odmítá.

Aféra Jill, která roky trpěla bipolární poruchou a depresemi, zlomila, tvrdí její rodina. „To, že znovu a znovu viděla své jméno v titulcích spolu s Harveyho zoufalou snahou hájit se, bylo pro ni zničující," napsali v prohlášení.

Rodina mrtvé ženy tvrdí, že Messicková se rozhodla nebránit se, aby neodradila ostatní ženy, které s producentem měly špatné zkušenosti, vystoupit z anonymity a promluvit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám