Hlavní obsah

Jedenáctiletý chlapec vymanil kamaráda zpod propadlého ledu, sebe zachránit nezvládl

Když se v úterý pod kamarádem jedenáctiletého Anthonyho Pereze v jednom ze zamrzlých rybníků v newyorského Queensu propadl led, neváhal a pomohl mu dostat se do bezpečí. Při záchraně však sám v ledové vodě uvázl a za hrdinský čin zaplatil životem, informoval deník New York Post.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Tragická událost se odehrála v úterý kolem čtvrté hodiny odpolední v jednom z parků v newyorském obvodu Queens. Dvojice chlapců si tam údajně hrála poblíž zamrzlého rybníku, když dvanáctiletého Juana Umpierreze napadlo na ledovou plochu vstoupit. Led se pod ním ale propadl.

Když to jeho o rok mladší kamarád viděl, ihned za ním skočil a snažil se ho z ledové vody vymanit. „Byl na souši, na rybník přispěchal až poté, co se druhé dítě propadlo. Sice se mu ho podařilo dostat do bezpečí, sám však pod ledem uvázl a nemohl se dostat ven,“ uvedla tamní policie.

Přivolaní záchranáři následně Pereze z vody vytáhli a ihned zahájili resuscitaci. Po převozu do nemocnice byl ale prohlášen za mrtvého.

Lidi ze sousedství smrt chlapce šokovala, jeho hrdinský čin je však nepřekvapil. „Býval velmi přátelský a rád pomáhal. Bylo to velmi milé dítě. Je to hrdina,“ řekla jednapadesátiletá Carmen Riveraová.

Tamní hasičský sbor vyzval všechny rodiče, aby své děti varovali před nebezpečím, které zamrzlé vodní plochy představují.

Reklama

Výběr článků

Načítám