Hlavní obsah

První slovenský „terorista” dostal za bombu před bistrem 12 let

Novinky, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Krajský soud v Košicích udělal ve středu definitivní tečku za případem „prvního slovenského teroristy“. Ladislav Kuc byl odsouzen ke dvanácti rokům vězení za to, že 28. prosince 2011 umístil výbušninu do odpadkového koše před restaurací rychlého občerstvení v Košicích. Exploze nikoho nezranila.

Foto: TV Markíza

Slovák odsouzený za výbuch bomby v koši se nedopustil teroristického činu.

Článek

V roce 2014 byl Kuc odsouzen na 25 let za terorismus, čímž se stal prvním Slovákem, který byl z tohoto zločinu usvědčen. [celá zpráva] Nejvyšší soud ale předloni rozsudek zrušil. Překvalifikoval jeho čin na akt všeobecného ohrožení, nedovolené ozbrojování, vydírání a vyhrožování.

Kuc se hlásil k ochráncům zvířat a zasílal výhrůžné dopisy košickému veterináři, obchodnímu řetězci a univerzitě veterinárního lékařství a farmacie v Košicích, v nichž žádal zastavení týrání a usmrcování zvířat.

Ve vězení už je léta, ale neví o tom

Obhájkyně Tatiana Vorobelová se proti poslednímu rozsudku neodvolala, ale v průběhu výkonu trestu chce poukázat na Kucovu poruchu schizofrenního spektra a na nedostatečnou kontrolu nad realitou.

„Po vynesení rozsudku se mě ptal, zda půjde do vězení. Neuvědomuje si, že ve vězení je už léta,“ upozornila Vorobelová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám