Hlavní obsah

Pašeračka Tereza promluvila a pákistánské úřady zatýkají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láhaur
Aktualizováno

Pákistánské úřady zadržely komplice české pašeračky Terezy H., u které celníci na letišti v Láhauru před více než týdnem našli asi devět kilogramů heroinu. Muž byl zadržen při razii v Láhauru na základě informací, jež Češka poskytla při výslechu, uvedla pákistánská zpravodajská televize Samaa. Muž má obchodovat s nemovitostmi.

Foto: repro Geo News

Češka zadržená na letišti v Láhaur s devíti kilogramy heroinu

Článek

Muž po zatčení úřadům sdělil jméno dalšího komplice. Po tomto muži policie stále pátrá. K výslechu byl předvolán i řidič, který Češku odvážel na letiště. Vyšetřovatelé rovněž prověřují záběry z bezpečnostních kamer z letiště, aby získali více informací.

Celní prohlídka Terezy H.Video: Novinky

Terezu zadrželi celníci údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek (AFN) cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Celníci ji ale odmítli vydat jak protidrogové jednotce, tak letištní ochranné bezpečnostní síle (ASF), kvůli podezření z pochybení na straně obou úřadů.

Tereza H. na nahrávce z údajného výslechu

Nakonec bylo rozhodnuto, že případ bude vyšetřovat společný vyšetřovací tým (JIT), ve kterém jsou zastoupeny všechny vyšetřovací úřady. Zvlášť se bude vyšetřovat, zda zaměstnanci protidrogového úřadu a letištní kontroly Češce záměrně neumožnili projít kontrolou.

Zadržená Češka je podle pákistánského tisku nyní ve vazební věznici v Láhauru.

Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle českého ministerstva zahraničí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám