Hlavní obsah

Kim Čong-un pošle na olympiádu do Jižní Koreje 230 roztleskávaček

Severní Korea vyšle na zimní olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu kromě sportovců i skupinu 230 roztleskávaček. Dohodli se na tom zástupci obou Korejí v pohraničním demilitarizovaném pásmu, kde pokračují rozhovory o spolupráci během olympiády, uvedla agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Článek

KLDR už během prvních rozhovorů oznámila, že na olympiádu vyšle delegaci, v níž budou kromě sportovců i vysocí činitelé, roztleskávačky, umělci, družstvo na předvádění taekwonda a novináři. [celá zpráva ] Do Jižní Koreje by měl být vypraven také 140členný orchestr, který bude v zemi během olympiády vystupovat. [celá zpráva]

Kromě olympijských her, které se uskuteční v únoru, plánuje Severní Korea vyslat delegaci také na paralympijské hry, které se v Jižní Koreji budou konat od 9. do 18. března, uvedlo jihokorejské ministerstvo pro sjednocení. Podrobnosti o této účasti zatím nejsou známy.

I Kimova manželka?

Severokorejské roztleskávačky doprovázely severokorejské sportovce na řadě sportovních soutěží v Jižní Koreji i v minulých letech. Zhruba 300 roztleskávaček z KLDR přijelo i na asijské hry v jihokorejském Pusanu v roce 2002 či na letní univerziádu v jihokorejském Tegu v roce 2003.

Členkou týmu severokorejských roztleskávaček na asijském atletickém šampionátu v jihokorejském Inčchonu byla v roce 2005 i Ri Sol-ču, manželka severokorejského diktátora Kim Čong-una, sdělil novinářům nejmenovaný severokorejský poslanec.

Obě strany jednaly také o sdílení nákladů za účast Severní Koreje na olympijských hrách a choreografii nástupu při slavnostním zahájení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám