Hlavní obsah

Most v Kolumbii se zřítil stovky metrů do údolí, devět lidí zemřelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bogotá

Při pádu rozestavěného mostu v centrální části Kolumbie zahynulo nejméně devět stavebních dělníků, dalších osm bylo zraněno. Část mostu se zřítila ve chvíli, kdy na něm pracovala asi stovka lidí. Příčinu neštěstí vyšetřují úřady. Podle ministerstva dopravy je na vině stavební firma, která by měla odškodnit rodiny obětí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Kolumbii se zřítil rozestavěný most, zemřelo devět dělníkůVideo: Reuters

 
Článek

Podle svědků citovaných listem El Tiempo se zhroutil jeden ze dvou pilířů, který držel ocelová lana zajišťující váhu poloviny mostu dlouhého přes 400 metrů. Dělníci pracovali na obou stranách mostu, k jejichž spojení zbývalo doplnit pouze krátkou střední část.

„Všichni začali křičet, že padá most, a než jsem mohl cokoli udělat, ucítil jsem ránu do hlavy,“ řekl jeden ze zraněných Luis Alvarado. Devět jeho kolegů, kteří byli v osudové chvíli přímo na mostě, nemělo podobné štěstí a pád nepřežili. Většina obětí byli podle svědků svářeči pracující na železné části konstrukce tyčící se podle oficiálních údajů 286 metrů nad údolím.

Přesná příčina tragédie je podle úřadů zatím neznámá. Ministr dopravy German Cardona, který místo navštívil, viní konsorcium stavebních firem Coviandes.

Most měl být součástí dálnice spojující metropoli Bogotu s městem Villavicenio. Stavět se začal už v roce 2014, měl překlenout údolí Chirajara na hranici departementů Cundinamarca a Meta zhruba 100 kilometrů jižně od Bogoty.

Reklama

Výběr článků

Načítám