Hlavní obsah

Do sídla SPD v Berlíně narazilo auto s plynovými lahvemi a kanystry benzínu

Do sídla německé sociální demokracie (SPD) v Berlíně narazil na Štědrý večer řidič v osobním automobilu. Policie ve vozidle našla kanystry s benzinem a další hořlavé látky. Muž při incidentu utrpěl lehké zranění a policistům řekl, že chtěl spáchat sebevraždu, napsal dnes zpravodajský server BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do sídla SPD narazilo auto s plynovými lahvemi a kanystry benzínuVideo: Reuters

 
Článek

Osmapadesátiletý muž najel autem do budovy SPD kolem půlnoci, přičemž se mu podařilo prorazit první prosklené dveře. Kromě něj neutrpěl nikdo zranění.

Policisté nalezli ve voze kanystry s benzinem, plynové kartuše a tekutý zapalovač. Na místě vypukl požár, ale díky protipožárnímu zařízení budovy byl uhašen. Vyšetřovatelé uvedli, že čin řidiče řeší i jako pokus o žhářství.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

V autě měl muž několik plynových lahví a kanystry s benzínem.

Sociální demokracie byla mezi roky 2013 a 2017 ve vládě ve velké koalici s konzervativní unií CDU/CSU kancléřky Angely Merkelové. Od zářijových voleb nebyla Merkelová schopna vytvořit většinovou vládu.

SPD, která ve volbách dosáhla vůbec nejhoršího výsledku od roku 1949, se původně rozhovorů o kabinetu nechtěla účastnit, po krachu koaličního vyjednávání mezi CDU/CSU, svobodnými demokraty (FDP) a Zelenými ale svůj postoj změnila. Sondovací rozhovory o nové německé vládě mezi CDU/CSU a SPD začnou 7. ledna.

Reklama

Výběr článků

Načítám