Hlavní obsah

Němci vyšetřovali pětkrát více případů terorismu než loni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Počet případů vyšetřování souvisejících s terorismem se v Německu oproti loňskému roku zpětinásobil. Zatímco loni zaznamenala hlavní spolková prokuratura 250 takových případů, letos jich ohlásila zhruba 1200, z nichž asi tisíc má islamistické pozadí, napsala v sobotu agentura DPA.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Spolková prokuratura, která je nejvyšším německým orgánem činným v trestním stíhání, dohlíží na mimořádně závažné případy týkajících se vnitřní i vnější bezpečnosti Německa, a to včetně teroristických činů. Případy menší závažnosti pak postupuje regionálním prokuraturám.

Podle zveřejněných údajů spolková prokuratura předala do spolkových zemí dohled nad přibližně 450 případy souvisejících s terorismem, z nichž se takřka 98 procent týkalo islámského radikalismu.

Nejčastěji takovéto kauzy mířily na zastupitelství v Düsseldorfu, Berlíně, Frankfurtu nad Mohanem a Hamburku. Státní žalobci pak řeší například pobyty v teroristických výcvikových táborech, odjezdy na zahraniční bojiště či financování terorismu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám