Ohroženou skupinou jsou podle odborníků Tučňáci kroužkoví (Pygoscelis adeliae) dosahující výšky kolem 70 centimetrů a váhy až šest kilogramů.

Kra B-15A o rozloze 3000 čtverečních kilometrů brání normálnímu proudění mořských proudů, a tím i přísunu potravy pro zdejší kolonie ptáků.

Desetitisícům mláďat tak v příštích týdnech hrozí smrt hladem. Ledový masiv meteorologové označili za "největší plující věc planety".

Tučňáci kroužkoví hnízdí na pobřeží Antarktidy, ale i na Jižních Shetlandech a Jižních Orknejích. Žijí ve velkých společnostech, které mívají až několik tisíc členů.